Bel mij terug

  Belastingaangiftes
  HomeAdministratieBelastingaangiftes

  Belastingaangiftes

  Woont u in Nederland? Of heeft u vanuit Nederland inkomsten? Dan moet u inkomstenbelasting betalen. Bedrijven betalen daarnaast omzetbelasting (btw) en soms vennootschapsbelasting. Maakt u fouten in de aangifte, dan kan het zijn dat u teveel belasting betaalt. Of te weinig, waardoor u na verloop van tijd alsnog moet betalen, met het risico op boetes. Wilt u zeker weten dat u de aangifte goed indient en daarbij geen kansen laat liggen? Wij verzorgen de belastingaangiftes voor bedrijven en particulieren.

  Btw-aangifte

  Bent u een ondernemer voor de btw? Dan moet u btw-aangifte doen. Dit kan per maand, per kwartaal of per jaar. U geeft in uw aangifte de btw aan die u hebt berekend aan uw klanten. De door u betaalde btw kunt u hierop in mindering brengen.

  Aangifte inkomstenbelasting

  Met de aangifte inkomstenbelasting doet u aangifte van uw inkomsten. Hoeveel geld u betaalt of terugkrijgt, hangt af van uw persoonlijke situatie. Die situatie kan per jaar verschillen. Belangrijk is onder meer dat u alle aftrekposten opvoert en de heffingskortingen goed benut. Dit zijn kortingen op de inkomstenbelasting en de premie volksverzekering. Hierdoor betaalt u minder belasting en premies. Mogelijk kunt u bijvoorbeeld kiezen voor willekeurige afschrijving. Dit houdt in dat u naast uw gewone afschrijving zelf bepaalt hoe en wanneer u een bedrijfsmiddel afschrijft.

   

  Ondernemer?
  Wij adviseren u graag over diverse mogelijkheden bij een bedrijfsoverdracht of het aangaan van een samenwerking op belastingtechnisch gebied.

  Aangifte vennootschapsbelasting

  Bent u eigenaar van een bv? Dan moet u aangifte vennootschapsbelasting doen voor uw bedrijf. Vennootschapsbelasting wordt geheven over de winst van uw bedrijf. U moet dus doorgeven aan de Belastingdienst hoeveel winst uw bv heeft gemaakt en wat de bezittingen en schulden van uw bv zijn. De gegevens die u moet doorgeven, komen voor het overgrote deel overeen met de winstaangifte in de inkomstenbelasting voor ondernemers.

  Schenk- en erfbelasting

  Erft u een bedrijf of krijgt u dit geschonken? Dan moet u over de waarde van dit bedrijf erf- of schenkbelasting betalen. Zet u dit bedrijf voort? Maak dan gebruik van de bedrijfsopvolgingsregeling. U kunt dan vrijstelling krijgen voor de erf- of schenkbelasting. Hoeveel vrijstelling? Dat hangt af van de waarde van de onderneming. Aan de regeling is een aantal specifieke voorwaarden verbonden.

  We denken graag met u mee

  We hebben specifieke kennis en ervaring in het ondersteunen van agrarische bedrijven en MKB-bedrijven. Ook als zzp’er of particulier kunt u rekenen op onze persoonlijke aandacht en oprechte betrokkenheid. We denken met u mee en geven adviezen waar u zelf niet aan dacht. De voordelen? U laat geen geld liggen en u krijgt niet te maken met onaangename verrassingen achteraf.

  Wilt u ook graag alle kansen benutten?

  Maak kennis met ons!