Bel mij terug

Bedrijfsovername & -beëindiging
HomeAdviesBedrijfsovername & -beëindiging

Bedrijfsovername of bedrijfsbeëindiging in de agrarische sector

Heeft u plannen voor een bedrijfsovername? Of wilt u uw agrarisch bedrijf juist verkopen of beëindigen? In beide gevallen is dit een ingewikkeld proces dat niet alleen gaat over geld, maar waarbij ook emoties en familiebanden een rol spelen. Laat u dus goed begeleiden door een onafhankelijke derde. Zoals HermanSmit.nl Advies, Agro & Administratie.

Bedrijfsovername

Wilt u uw agrarisch bedrijf overdragen aan een kind? Dat is een belangrijk moment. En bovendien een proces dat heel zorgvuldig moet plaatsvinden. Wij zijn graag uw adviseur. U profiteert van onze twintig jaar ervaring in bedrijfsovernames in de sector. Sterker nog, we hebben zelf een agrarische achtergrond. We kennen de actuele wet- en regelgeving en begrijpen de belangen en gevoelens.

Hoge waarde, laag rendement

Landbouwbedrijven hebben vrijwel altijd een hoge waarde en een lage rentabiliteit. Het bedrijf gaat daarom meestal voor slechts een deel van de waarde over. Hoe zorgt u ervoor dat u na de overname door een kind nog inkomen behoudt? En hoe staan uw andere kinderen en familieleden ertegenover? Wij voeren het gesprek hierover met alle betrokkenen. We berekenen de overnamesom en bekijken de fiscale mogelijkheden. Dat is altijd maatwerk. En: mensenwerk.

Schenkingsvrijstelling bij bedrijfsovername (BOR)

We bekijken ook de mogelijkheden van die de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) biedt. De BOR regelt dat bedrijven over mogen in andere handen zonder dat dit al teveel erf- of schenkingsrecht kost.

Bedrijfsbeëindiging

Overweegt u uw agrarisch bedrijf te beëindigen? Omdat er geen opvolger is of omdat de financiële situatie dat noodzakelijk maakt? Dat is een moeilijke beslissing, ook emotioneel gezien. Wij begeleiden u volledig bij dit proces, financieel, fiscaal en juridisch.

Wilt u uw bedrijfsverkoop of
bedrijfsbeëindiging zorgvuldig regelen?

Maak kennis met ons

Wij gaan verhuizen!

Wij hopen na 1 maart te verhuizen naar Nunspeet. Ons nieuwe adres en telefoonnummer wordt:

Industrieweg 66B | 8071 CW Nunspeet
T. 0341 - 230 600