Bel mij terug

  Bezwaar WOZ-waarde
  HomeAdviesBezwaar WOZ-waarde

  Bezwaar WOZ-waarde

  De WOZ-waarde van agrarische bedrijven wordt nogal eens te hoog bepaald. Vermoed u dat u daarmee te maken heeft? Dan kunt u bezwaar maken. Dat vraagt om zorgvuldigheid, zodat u geen geld misloopt. Wij begeleiden u vaak bij het indienen van een bewaar. Dat doen we met kennis van de agrarische sector en de actuele wet- en regelgeving die van belang zijn voor uw agrarisch bedrijf.

  Globale inschatting

  De overheid berekent de WOZ-waarde van agrarische gebouwen volgens een standaard tabel. Het gaat dus om een globale inschatting die veelal tekort schiet. Want er wordt meestal geen rekening gehouden met bijvoorbeeld achterstallig onderhoud of asbest. Ook als u een tweede bedrijfswoning hebt, moet u opletten. Bovendien wordt vaak niet gekeken naar vrijstellingen zoals de cultuurgrondvrijstelling en de werktuigenvrijstelling. Dat is echter wel belangrijk.

  Maak bezwaar en bespaar geld

  Het is belangrijk dat u bezwaar maakt, want de WOZ-waarde is ook de maatstaf voor de andere belastingen. Zoals de inkomsten- en erfbelastingen. De WOZ-waarde beperkt bij bedrijfsgebouwen de afschrijvingsmogelijkheid. Hoe hoger de WOZ-waarde, hoe minder u mag afschrijven.

  Specialist in landbouw

  U bent bij HermanSmit.nl Advies, Agro en Administratie aan het juiste adres. We zijn namelijk specialist in het begeleiden van agrarische bedrijven. Sterker nog, we komen zelf uit de agrarische sector. U profiteert optimaal van onze kennis en ervaring die we dagelijks opdoen bij vele agrarische bedrijven.

  Ook succesvol bezwaar maken tegen
  de WOZ-waarde?

  Neem contact op!

  Wij gaan verhuizen!

  Wij hopen na 1 maart te verhuizen naar Nunspeet. Ons nieuwe adres en telefoonnummer wordt:

  Industrieweg 66B | 8071 CW Nunspeet
  T. 0341 - 230 600