Bel mij terug

  Mestadministratie
  HomeAdministratieMestadministratie

  Mestadministratie voor uw agrarisch bedrijf

  Iedere agrarisch ondernemer is verplicht een meststoffenadministratie bij te houden. Zo’n administratie geeft inzicht in de productie, de aan- en afvoer en het gebruik van meststoffen zoals fosfaten en stikstoffen. U moet zich hiervoor ook registeren bij RVO.nl. De mestadministratie voeren kost tijd. Tijd u misschien liever besteedt aan uw dagelijkse werk. Wij helpen u graag bij zowel het registreren als bij het voeren van een overzichtelijke mestadministratie.

  Per kalenderjaar en diercategorie

  U moet de administratie bijhouden per kalenderjaar en per diercategorie. U bepaalt zelf hoe u dat doet. Tip: bewaar al uw documenten zorgvuldig. Zoals facturen over de aan- en afvoer van dieren, voeder, melk, eieren en meststoffen. En zaken zoals de oprichtingsakte van uw bedrijf, eigendomsaktes en pachtcontracten. Aan de hand van deze documenten controleert RVO.nl of de gegevens kloppen.

  Bemestingsplannen, BEX en Kringloopwijzer

  Als agrarisch ondernemer moet u een gebruiksnormenberekening en een bemestingsplan bijhouden. Dit geeft inzicht in de werkelijke mestproductie en de plaatsingsruimte op uw land. Bovendien bewijst u hiermee aan de NVWA dat uw bedrijfsvoering voldoet aan de regelgeving. We ondersteunen u hierbij. We verzorgen de degoratie en geven de mestvoorraden door een RVO.nl. We stellen bemestingsplannen op en passen deze zo nodig aan. Ook berekenen we de Bedrijfsspecifieke Excretie (BEX) en brengen de mineralenkringlopen in kaart (KringloopWijzer).

  Kennis van het agrarisch bedrijf

  HermanSmit.nl Advies, Agro en Administratie heeft veel kennis van het agrarisch bedrijf. Sterker nog, we hebben zelf een agrarische achtergrond. We kunnen u dus als beste ondersteunen, ook als het gaat om het voeren van een mestadministratie.

  Besteed u uw mestadministratie graag uit?

  Neem contact op!

  Wij gaan verhuizen!

  Wij hopen na 1 maart te verhuizen naar Nunspeet. Ons nieuwe adres en telefoonnummer wordt:

  Industrieweg 66B | 8071 CW Nunspeet
  T. 0341 - 230 600