Bel mij terug

  Fosfaatrechten
  HomeAdviesFosfaatrechten

  Advies over fosfaatrechten kopen of verkopen

  Heeft u een melkveebedrijf (diercategorieën 100, 101 en 102)? Dan mag u niet meer fosfaat produceren dan het aantal fosfaatrechten dat u heeft. Het aantal geregistreerde fosfaatrechten geeft aan hoeveel dierlijke mest u met melkvee mag produceren op een bedrijf in een kalenderjaar: 1 Recht staat voor 1 kg fosfaat. Wij adviseren u er graag over.

  Advies over fosfaatrechten kopen

  De nieuwe fosfaatregeling geldt per 1 januari 2018. U mag alleen melkvee houden als u voldoende fosfaatrechten hebt. Heeft u er te weinig? Dan kunt u fosfaatrechten bijkopen of leasen. Hiermee stelt u uw inkomen veilig. Dat vergt echter een zorgvuldige berekening.

  Advies over fosfaatrechten verkopen

  Wilt u juist minder koeien houden? Of staat u op het punt uw bedrijf te beëindigen? Dan kunt u fosfaatrechten verkopen. Ook voor advies daarover kunt u bij ons terecht.

  Knelgevallenregeling

  De wet is ingegaan per 1 januari 2018. De peildatum is echter gesteld op 2 juli 2015. Denkt u dat u een beroep kunt doen op de knelgevallenregeling? Overlegt u dan met ons. Mits u voldoet aan een aantal voorwaarden, heeft u recht op meer fosfaatrechten dan u in eerste instantie kreeg.

  Advies over fosfaatrechten?

  Maak kennis met ons

  Wij gaan verhuizen!

  Wij hopen na 1 maart te verhuizen naar Nunspeet. Ons nieuwe adres en telefoonnummer wordt:

  Industrieweg 66B | 8071 CW Nunspeet
  T. 0341 - 230 600